Jump to content
  • Announcements

    • olyclimber

      WELCOME TO THE CASCADECLIMBERS.COM FORUMS   02/03/18

      We have upgraded to new forum software as of late last year, and it makes everything here so much better!  It is now much easier to do pretty much anything, including write Trip Reports, sell gear, schedule climbing related events, and more. There is a new reputation system that allows for positive contributors to be recognized,  it is possible to tag content with identifiers, drag and drop in images, and it is much easier to embed multimedia content from Youtube, Vimeo, and more.  In all, the site is much more user friendly, bug free, and feature rich!   Whether you're a new user or a grizzled cascadeclimbers.com veteran, we think you'll love the new forums. Enjoy!
Sign in to follow this  
jon

Site Slowness and Problems

Recommended Posts

Hi Everyone,

 

Our host has been experiencing some major problems for the last 12 hours. We are sorry for inconvenience but we're sure your employers appreciate the increase in productivity.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has something changed recently? I used to be able to add icons on my replies - any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know what's happened on your end, but when you finally able to add them again, you'll be so icono©lastic... :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

It appears that some buttons have stopped working in Safari. We'll look into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've figured out the problem. I have not tested to see how many browsers this affects, but in Safari there seems to be an incompatibility between the twitter feed box and the reply icon set. I've disabled the twitter feed until there is a workaround. I know you are all crushed :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

We're having some server troubles today, sorry for the slowness. We have everyone in our corporate office working on the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We now have the dog on the problem. We are sorry for the continued problems. Some of our database queries are taking up to 91 seconds which is totally unacceptable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
curious, what are you guys running on?

 

We have are on a dedicated dual core 4Gigs ram, standard LAMP setup. Our db is on a shared DB server. We are looking at moving the DB onto the dedicated and putting nginx in front of apache to serve static content.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like we have some of the issues worked out for the time being. Please don't hesitate to let us know if you run into performance issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Please don't hesitate to let us know if you run into performance issues.
These little babies will fix that. :)

 

cialis-727936.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Server is still really slow connecting for me and keeps logging me out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've also noticed some performance issues. What's the database backend? Possible there's some indexing issues? I'm sure you have enough space but are the queries which bring up posts indexed correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

MySQL. We've had a DBA look into things. The problem is we have some pretty expensive queries, mainly the forum search query. I've been working on moving the forum search over to Solr which is insanely fast. We are also looking at moving the db onto a separate VPS or maybe a dedicated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had to make a temporary change to our search function. The biggest range you can search now is just 1 year. I will change this back after we get a better handle on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like we are back up!

 

I'll have more about this and what we are trying to do to rectify this tonight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Everyone,

 

As I'm sure everyone has noticed we've been having some problems the last week or so which culminated in today's downtime. There are two issues behind this.

 

First, our database for the forum has grown in size to the point where some of the queries are bogging down the database server. As a short term solution we are looking at getting our databases on some better hardware.

 

Second, our web host, who we've been with for 10 years, appears to be having problems keeping up with their growth. They have served us well (no pun intended), but it's time to find something that fits us better. Before these issues even came up I started looking at our options, and we are still evaluating those. I'm hoping to get our servers in Seattle to remove one weak link in this puzzle.

 

There is actually one last issue. There might be a misconception that there are several of us working full-time running cc.com, which is far from the truth. There are two of us right now, just Porter and myself, and we keep this up, dealing with host issues, tech support, help desk support, all the non-sense, in our spare time. So with that in mind I hope everyone can hang in here with us as we work through these server issues.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No worries. I certainly appreciate all the hard work that goes into maintaining the site, esp. since this isn't your real gig. When cc.com goes down, it just serves as a reminder that I need to get a life. I need that every now and again. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Things seemed to have stabilized a bit so we have upped the search range back up to 11 years. We are still working on getting onto some faster hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are sorry for the downtime this morning. We just moved our databases onto newer faster hardware but obviously there is something not right. We'll get it figured out. Thanks for the understanding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can people report any downtime or slowness to us, either here or in a PM. Performance seems to be pretty good right now but some feedback would be nice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×